Nu bij Mookus Fysiotherapie: De AlterG “Walking on the Moon”

De AlterG is een nieuw innovatief beweegmiddel waarbij er op een bepaald percentage van de zwaartekracht oftewel lichaamsgewicht gelopen kan worden. Deze loopband gebruikt door Nasa gepatenteerde technologie om astronauten na een verblijf in de ruimte weer te laten wennen aan de zwaartekracht op aarde. Hij wordt bij ons ingezet om uw gewicht tijdens het lopen tot wel 80% te verminderen. Input van camera’s alsmede sensoren in de loopband worden geregistreerd en tevens live teruggekoppeld naar de gebruiker tijdens het lopen. Hierdoor kunnen wij direct corrigeren bij bijv. een asymmetrisch looppatroon en vergelijkingen maken met eerdere sessies.

Hierdoor is  de AlterG het perfecte middel voor revalidatie, afvallen, extra trainingen en valpreventie voor ouderen.

 

Revalidatie:

Komt u terug van een blessure en wilt u eerder beginnen met revalideren dan eigenlijk mogelijk is dan is dit uw kans. De AlterG is hiervoor het perfecte middel en biedt een mogelijkheid om eerder te beginnen met lopen. Door het lichaamsgewicht te reduceren middels het opheffen van de zwaartekracht is het mogelijk om op een bepaald belastingpercentage te lopen waardoor u eerder en pijnvrij kunt revalideren. Hierdoor houdt u uw conditie op peil en kunt u pijnvrij bewegen.

 

AlterG als trainingsmiddel:

De AlterG wordt veel gebruikt door topsporters voor revalidatie, maar ook voor extra ondersteuningen bij trainingen. Zo kan er op de AlterG overspeed-  of HITT trainingen worden gedaan. Dit zorgt ervoor dat de trainingsarbeid op pijl wordt gehouden terwijl de belasting van de spieren vele malen lager is dan lopen op de weg, het veld of een gewone loopband. Daarom kiezen topsporters er dus vaak voor om met de AlterG sneller te gaan lopen en de belasting middels de drukregulatie  te verminderen.

 

Voordelen:

U kunt samen met onze therapeuten heel eenvoudig uw gewicht aanpassen tijdens het lopen zodat u pijnvrij kunt trainen of revalideren. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig een na een operatie opgegeven belastingpercentage aanhouden. Of u kunt net als vele topatleten het systeem gebruiken als toevoeging aan uw training om vaker, sneller of gewoon met minder impact te lopen.

Door de ondersteuning rondom uw lichaam is het ook voor mensen die anders moeite hebben met lopen of bang zijn om te vallen (obesitas, Parkinson) nu heel eenvoudig om toch weer te bewegen.

De AlterG heeft dus verschillende voordelen voor de gebruikers.

  • Zo kunt u na een blessure sneller starten met bewegen.
  • Is het een veiligere en minder belastende manier van bewegen.
  • Kunt u uw sportprestaties verbeteren.
  • Is het de perfecte manier om uw algemene fitheid op peil te houden.

Deze voordelen gelden voor iedereen die op de AlterG loopt. Van zowel sporters tot mensen die willen afvallen tot ouderen die op een veiligere manier willen blijven lopen.

 

AlterG en herstel:

De AlterG is daarnaast ook het perfecte middel om het herstel van aandoeningen te versnellen en te ondersteunen. Zo is het mogelijk om met de AlterG de revalidatie na bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe heup of knie te versnellen, doordat er door het verminderen van het lichaamsgewicht sneller normaal gelopen kan worden als er 80% van het lichaamsgewicht wordt afgehaald en hierdoor de druk op de nieuwe heup of knie afneemt. Door dit vervolgens steeds iets op te bouwen is de patiënt sneller in staat om weer normaal te kunnen functioneren met de nieuwe heup of knie. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om allerlei andere blessures, zoals een verstuikte enkel, overbelaste achillespees, spierscheuringen of lopen bij artrose versnellend en ondersteunend te begeleiden in de AlterG. Ook kan de AlterG het perfecte beweegmiddel voor obesitas patiënten zijn. Zij willen wel graag afvallen, maar door te gaan bewegen krijgen zij vaak last van de gewrichten en spieren. Maar dat is met de AlterG verleden tijd. Hierin bent u in staat genoeg te bewegen en hierdoor af te vallen, terwijl u geen druk op de gewrichten en spieren voelt.

 

Kosten:

Het gebruik van de AlterG is vaak niet kosteloos en dus hangt er een prijskaartje aan.    Wanneer u niet in via doktersconsult en hierdoor niet dekkend verzekerd bent voor een consult op de AlterG is het mogelijk om bij Mookus Fysiotherapie een 10 rittenkaart aan te schaffen. Hiermee kunt u dan 10 keer een half uur op de AlterG lopen. Dit kunt u zelf invullen als revalidatie, extra training of afvalconsult. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om losse uren op de AlterG te lopen.

Heeft u verder nog vragen of lijkt het u een  leuk om het een keer te ervaren. Klik dan hier voor een GRATIS proefles of voor een afspraak info@mookusfysiotherapie.nl

U kunt ook contact opnemen met Patrick Mookus 06-24855527 of met Mookus Fysiotherapie op 038-3323868 of via info@mookusfysiotherapie.nl