Informatie over

onze fysiotherapie

Door allerlei oorzaken kunnen er klachten ontstaan aan de spieren en gewrichten. Denk hierbij aan klachten door overbelasting in het sporten, het werk of in het dagelijks leven. Maar ook blessures kunnen zorgen voor de nodige ongemakken. Voor al deze klachten kunt u terecht bij de fysiotherapeut, maar ook voor revalidatie na bijvoorbeeld een operatie. Bij Mookus Fysiotherapie zijn 4 algemeen fysiotherapeuten werkzaam die naast de algemene fysiotherapie allemaal hun eigen aandachtsgebied hebben.

De behandeling

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. En ook om een betere houding aan te leren, een beter evenwicht te realiseren en soms om een betere ademhalingstechniek te leren of te ontspannen.
Als onderdeel van de behandeling doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Het gaat erom dat u zich ervan bewust wordt wat de beste manier van bewegen is en vertrouwen krijgt in uw lichaam. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage, fysiotechniek en medical taping. De fysiotherapeut geeft ook preventief advies en voorlichting.
Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust wat wel goed is en wat problemen veroorzaakt. Dit om herhaling of verergering van uw klachten te voorkomen. Daar bent u natuurlijk op lange termijn het meest bij gebaat.
Het doel is dat u weer zoveel mogelijk zelfstandig kunt doen. Het is het belangrijk dat u zelf meewerkt aan het verminderen van uw klachten. Door oefeningen te doen. En gewoon goed aan te geven wat u voelt en uitleg te vragen wanneer iets niet duidelijk is. Goede communicatie tussen u en uw fysiotherapeut draagt bij aan uw herstel.

Fysiotherapeuten willen een positieve bijdrage leveren aan bijvoorbeeld gezond bewegen, het terugdringen van ziekteverzuim en het voorkomen van blessures. Op die manier helpt uw fysiotherapeut u om uw lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden. Uw lichaam verdient de beste behandeling.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact met ons op, via het contact formulier verder op deze site.